Forside  >>  Aktuelt >>

Forelesninger ­for programfag psykologi

Deborah Borgen holder foredrag for elever med programfag psykologi

En av våre hjertesaker i stiftelsen er å bidra til endring av dagens behandlingstilbud innenfor psykisk helse. Derfor er det viktig at vi er med der opplæringen foregår.

I mai måned hadde Deborah forelesninger for 120 elever ved Horten videregående skole. Hun holdt 3 forelesninger fordelt på fire klasser med programvalg psykologi.

Pensum fra det virkelige liv

Med forelesningene skulle vi være innom kompetansemål om hvordan hjernen fungerer, stress, livsmestring og psykiske kriser/traumer.

Det å få mye av pensum fortalt gjennom en historie fra det virkelige liv, er helt klart en annerledes opplevelse enn lærebøker. Deborah engasjerte elevene med sin egen historie fra en oppvekst med traumer.

Hun delte veien hun har gått og funnene hun gjorde, som ledet til et system hun selv kunne bruke for å bearbeide traumer.

Deborah snakket om hvordan vi fungerer som mennesker, ved å bruke Freuds mentale isfjell i en helt annen forklaringsmodell. Både Jung og Schopenhauer ble nevnt, og hvilken enorm kraft som finnes i resiliens og våre medfødte muligheter.

Hun snakket om hjernens mekanismer, og viktigheten av balanse mellom analytisk/logisk tenkning og intuitiv tenkning for å øke evnen til selvregulering. Motoverføring og nonverbal kommunikasjon var også et tema for å forstå egen og andres bagasje og kommunikasjon.

Flokkdyr

Et viktig tema for Deborah er hvordan vi som flokkdyr kan hjelpe og løfte hverandre, eller bidra til at noen står utenfor (utenforskap). Ved å lære om sammenhengene mellom arv og miljø med filosofien i DB-System®, får vi en annerledes tilnærming og forståelse.

En kort oppsummering: Vi har sett på sammenhenger mellom hjerne, kropp og sinn, og hvordan vi selv kan bruke kognitive teknikker for å komme ut av traumer og psykiske kriser.

Deborah satte også søkelyset på stress – hvordan det påvirker oss, og hvordan vi kan håndtere dette. Her fikk elevene konkrete tips og teknikker for å roe ned og være mentalt forberedt. Tipsene og teknikkene kan de bruke til eksamener eller andre ting som kan skape stress og press i livet.

Vi takker for tilliten, og ønsker alle elevene lykke til videre i livet!


Dette er et lite innblikk i vårt arbeid. Ta gjerne kontakt med oss for foredrag og forelesninger.

Send artikkelen på e-post
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på Twitter

Andre nyheter