Forside  >>  Aktuelt >>

Tutu – Erfaringer fra en forelder

Referanse Tutu og Det Magiske Rommet:

Jeg (mor) har selv vært på kurs, og hadde Tutu og Det Magiske Rommet liggende hjemme. Gutten min, som går i 3. klasse, syntes Tutu så spennende ut. Og uten innblanding fra meg, har han begynt å lese om Tutu, og har også begynt å bruke sitt «indre rom».

Han bruker dette blant annet for å få en bedre skolehverdag. Dette er et barn som har en ADHD-diagnose. Han forteller at når ting er vanskelig, så går ting så mye lettere når han bruker «rommet» sitt.

Det har kommet vesentlig mindre negative tilbakemeldinger fra skolen i ettertid. Han har selv ikke fortalt om sitt indre rom til noen på skolen. Bare til oss (mamma og pappa).

Han bruker dette også i fritidsaktiviteter. Han trekker for eksempel pusten for å finne gode løsninger, før han bestemmer seg for noe, når han for eksempel spiller fotball.

Vi har forsøkt å foreslå at han kan bruke rommet sitt når vi ser at noe er vanskelig, men da blir nesten situasjonen verre. Dette er noe han kun bruker på eget initiativ, uten innblanding fra voksne. Det er hans fristed, så vi har sluttet å blande oss.

Vi synes det er utrolig å se hvordan et barn som egentlig ikke vet så mye om dette, kan få så stort utbytte av det, uten veiledning fra voksne.

Han er roligere, har lettere for å gjøre lekser og er mer konsentrert på skolen og gjør det bra på prøver.

Hjemmesituasjonen har også blitt mer harmonisk.

Du kan støtte vårt arbeid så Tutu kan hjelpe flere barn med å få en bedre hverdag og finne gode løsninger. Vi ønsker å trykke opp flere Tutu-hefter, så barn også kan lese på egenhånd, som referansen viser. Heftet inneholder tips og triks til hvordan barn kan lage og bruke sitt eget magiske rom.

Vi trenger også midler til å drifte stiftelsen, som er non-profit. Det vil si at alle pengene som kommer inn, brukes direkte til stiftelsens arbeid og prosjekter.

Du kan støtte stiftelsen på forskjellige måter:

Din støtte utgjør en konkret forskjell!

Send artikkelen på e-post
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på Twitter

Andre nyheter