I denne uken gjorde vi noe helt nytt – vi var på Frivilligbørs. Selv om vi var litt ekstra spente, da dette var første gang vi deltok, ble vi fort varme i trøya. Hele 11 nye offisielle samarbeidsavtaler og flere nye bekjentskaper og samarbeidspartnere ble det til for stiftelsen – og det på under 2 timer.
Vi gjør det vi kan for å gjøre arbeidet til stiftelsen kjent, og da er det ekstra viktig for oss at bedrifter, offentlige virksomheter og andre organisasjoner i våre egne hjemkommuner får øynene opp for oss. Og det fikk de!
«Frivilligbørsen viser at vi jobber med noe som samfunnet trenger, og det var en perfekt arena for oss å bli kjent i nærmiljøet vårt. Vi trenger at Færder og Tønsberg vet at vi eksisterer og hvilken kompetanse vi har», forteller Deborah Borgen.
Frivilligbørs Færder og Nøtterøy 2023
En frivilligbørs fungerer slik at næringsliv, offentlige virksomheter og frivillighet inviteres til å lage avtaler om å hjelpe hverandre og utveksle tjenester. I år var det andre gang noensinne at ble det arrangert Frivilligbørs på Støperiet i Tønsberg.
Plakatverksted – grunnlaget for dialog
Første punkt på programmet var plakatverksted. Vi hadde forberedt oss på forhånd, og gikk straks i gang med å lage våre plakater sammen med Unique Mind ESP. På plakatene skrev alle kort hvem de var, hva de var ute etter og hva de selv kunne tilby andre.
Plakatene dannet grunnlaget for dialog og samarbeidsavtalene på «børsen».
Vi hadde også med oss noen postkort med kontaktinformasjon og info om hva stiftelsen tilbyr. Flere gikk direkte inn på siden vår via QR-koden på kortet for å lese mer om oss, og de tok også med seg postkortene hjem.
11 nye avtaler og mye oppmerksomhet
Det var gøy å delta på et arrangement hvor alle hadde som mål å løfte hverandre. Samtidig som vi bygget nettverk på tvers av bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter, ble det også laget samarbeidsavtaler.
Utviklingsredaktør i Tønsbergs Blad, Marie Olaussen var kveldens konferansier, og var flere ganger innom oss med mikrofonen for å høre hva vi arbeidet med og hvordan det gikk med avtalene våre.
Her er et utplukk av samarbeidsavtalene vi vil utvikle videre:
- Mulig Tutu – fortellerstund for barn, og foredrag for voksne i hvordan skape gode samtaler om vanskelige temaer i samarbeid med Kreftforeningen
- Foredrag om livsmestring til elever
- Pilotprosjekt i en videregående skole
- Temakvelder med fokus på psykisk helse
- Kurslokaler, PR og omtale til stiftelsen
- Prosjekt om ettervern innen psykisk helse og rus
Vi gleder oss til å jobbe videre med avtalene, og se hvordan samarbeidene med de ulike organisasjoner, bedrifter og kommunale virksomheter utvikler seg.
Omtale i Tønsberg Blad
Journalist Magnus Eik fra Tønsberg Blad var også der, og han fikk seg en god snakk med Deborah. Hun fortalte hva vi tilbød av kurs, foredrag og kompetanseheving, for barnehage, skole, psykiatri og rus.
«– Alle trenger litt teknikker for å håndtere stort og smått i livet. Det å være mentalt sterk er viktig for å kunne håndtere ting vi møter i livet. Vi holder også kurs for kvinner som har opplevd vold i nære relasjoner, vi har traumekunnskap og masse annet som går på psykisk helse og livsmestring.
Vi har fått kurslokaler, samarbeidsprosjekter for å få erfaring i praksisfeltet, og i tillegg har vi gitt mye selv. Man trenger ikke alltid å få noe tilbake, det blir vinn-vinn avtaler uansett. Det er det som er så fint med en sånn kveld,» fortalte Deborah til Tønsberg Blad, som satt det hele (og litt til) på trykk i bildeserien de laget fra arrangementet.
Takk
Tusen takk til arrangørene av Frivilligbørsen og til alle vi ble kjent med. Vi kommer nok også tilbake neste år – for dette var både gøy og meget givende!
Vi trenger hjelp fra deg
Stiftelsen er en ideell organisasjon og per nå er alt vi gjør drevet på frivillig basis. Vi trenger derfor også økonomisk støtte til drift – alt fra å kunne betale vår internettleverandør, innsamlingssystem, strøm, hjemmeside, for å kunne gjennomføre alt arbeidet du nå har lest et kort utdrag fra.
Her trenger vi at private personer støtter oss, da de fleste puljer, fond og andre stiftelser vi kan søke midler fra ikke gir penger til drift. Og uten drift blir det tungt å få til aktiviteter – selv med stort engasjement og hjerter som brenner for at alle mennesker skal ha det godt.
Hjelp oss ved å gi et bidrag.
Du kan også bli fastgiver – det betyr mye for oss!
(Velg «Bli fastgiver» i skjemaet)