Forside  >>  Aktuelt >>

Dugnad for psykisk helse

Styreleder Deborah Borgen holder en hånd på en sten med et smilende ansikt. Hun har løftet blikket.

Vi er i gang – bli med du også!

Styreleder Deborah Borgen fikk æren av å starte stiftelsens nye prosjekt Legg ut et smil – En dugnad for psykisk helse. Deborah vet selv hvordan det er å stå utenfor et fellesskap, så gleden var stor da hun fikk bidra til fellesskapet. Hun la ut to smilende steiner på Verdens Ende, som vil være starten på dugnaden og lede til gode menneskemøter og løfte andre, på en litt annerledes måte.

Stedet Verdens Ende var ikke et tilfeldig valg. Det er et sted hvor vi kan løfte blikket og se utover – uten å bli stoppet. Her er det ingen begrensninger, og det kan minne oss om at vi alle kan, og at vi har ressurser til å gjøre en forskjell. Samtidig kan vi tenke at dugnaden ikke bare gjøres i Norge, men kan omfavne hele Verden – uten «Ende».

Dugnadsstart på Verdensdagen for psykisk helse

I dag, 10. oktober, er det Verdensdagen for psykisk helse og i Norge er årets tema; Vi trenger hverandre. Løft blikket! Stiftelsen markerer dagen ved å lansere en dugnad for psykisk helse: Legg ut et smil!

«Det er viktig at vi setter fokus på psykisk helse, men én dag, et par uker eller én måned er ikke nok. For å skape endringer må vi gjøre noe hver dag. Det er de små tingene vi gjør i hverdagen, som utgjør en forskjell. Derfor er dette en dugnad som går hele året rundt.»

– Deborah Borgen

Dugnaden er noe alle kan delta på og som vil skape gode menneskemøter, hvor vi bidrar til fellesskapet og løfter hverandre i hverdagen – året rundt. Dugnaden består av at vi alle gjør noe aktivt og legger ut en stein, med et smilende ansikt og god energi. Det eneste vi trenger er en stein, en tusj og gode tanker.

Styreleder Deborah Borgen sitter med en stein som hun har tegnet et smilende ansikt på med rød tusj.
Deborah Borgen ble fylt med glede da hun tegnet på steinene, som nå ligger ute på Verdens Ende.

Mer enn bare et smil – Et stort og godt fellesskap

Denne dugnaden gjør mer enn å bringe frem et smil. Det at vi deltar aktivt i dugnaden vil gi ringvirkninger hos oss selv, til andre og ikke minst – til fellesskapet.

Et lite steg og en liten handling er noe alle kan klare, uansett livssituasjon. Vi kan gjennom et felles prosjekt og dugnad skape en større tilhørighet.

Alt det krever er en handling fra hver og en av oss – et engasjement.

Deborah Borgen sitter med en smilende sten i fanget som hun gir gode tanker og følelser
Her legger Deborah gode tanker og følelser i steinen, som hun håper skal gi deg noe godt når du møter den.

Legg ut et smil du også!

Bli med på dugnaden. Du kan legge ut en smilende stein med god energi der hvor du bor, ute i naturen, på hytta, til naboen, på butikken – ja, der hvor du ønsker. Dette er noe du kan gjøre alene eller sammen med andre. Det er også en god og fin aktivitet for barnehager, skoler, aktivitetssentre – ja, alle kan være med!

Les mer om dugnaden på vår prosjektside og hvordan du legger ut et smil.

Ta gjerne bilder og bruk #leggutetsmil, så blir det også et digitalt fellesskap.

Fakta om verdensdagen for psykisk helse

Dagen er en internasjonal FN-dag for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden, og i år er det 30 år siden den ble opprettet. I Norge markeres Verdensdagen for psykisk helse av tusenvis over hele landet fra uke 39-42. Årets tema er: Vi trenger hverandre. Løft blikket! Og det er nettopp det denne dugnaden viser.

Les mer om verdensdagen her

Send artikkelen på e-post
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på Twitter

Andre nyheter