Forside  >>  Aktuelt >>

Pressemelding: Lagde egne teknikker for å håndtere en traumatisk barndom

Pressemelding Lagde egne teknikker for å håndtere barndommens traumer

Deborah Borgens drøm er nådd – barndommens traumer kan hjelpe samfunnet. Foto: Børre Nyborg

Deborah Borgens barndom besto av vold, alkohol, to voldtekter i ung alder, og overgrep fra en lege. I voksen alder lagde hun egne teknikker for å håndtere barndommens traumer. Deborah har nå startet en ideell stiftelse som skal jobbe med å fremme god psykisk helse hos folk. Hun vil bruke barndommen til noe positivt.

Deborah møtte veggen på en brutal måte, og opplevde ikke å få den hjelpen hun trengte fra hjelpeapparatet. Som en følge begynte hun å utforske og fordype seg i kunnskap om hvordan vi fungerer som mennesker. Resultatet ble et system med egne teknikker for å håndtere barndommens traumer.

Forskere har undersøkt teknikkene, og de har vekket interesse også i utlandet. Forskerne sier systemet er banebrytende fordi vi kan bruke teknikkene hjemme i egen stue, uten hjelp fra terapeut. Med stor positiv effekt på vår psykiske helse.

Deborah har hjulpet mennesker i mer enn 30 år, og ønsker nå for alvor å etablere systemet i samfunnet gjennom en ideell stiftelse. 24. juni ble Deborah Borgens Stiftelse opprettet, ved hjelp av en stor donasjon fra en giver i Tyskland.

Stiftelsen bidrar med kunnskapsutvikling, praksisutvikling, tjenestestøtte og formidling til alle som jobber med barn, unge og voksne. Formålet er å øke kompetansen og kvaliteten på tjenester som er med å påvirke barn, unge og voksnes psykiske helse.

Deborah Borgens Stiftelse skal bidra til å gjøre den enkelte i stand til selv å håndtere sine livsutfordringer og bidra til økt opplevelse av livsmestring.

Lenker

Seneste nyheter

Styreleder Deborah Borgen holder foredrag for håndballjentene i Kolbotn il – J2008

Foredrag for håndballjenter

I går var styreleder Deborah Borgen invitert til å holde et foredrag for håndballjentene i Kolbotn IL – J2008, som en del av arbeidet med å forebygge og fremme god psykisk og mental helse.

Les mer »
Helseinnovasjon konferanse 2023 logo

Møt oss på konferanse om helseinnovasjon

Vi deltar på den digitale konferansen for helseinnovasjon 1.-2. februar 2023 med vårt banebrytende endringsverktøy – DB-System®.

Her kan du møte oss, og andre som jobber for innovasjon og verdiskapelse i helsesektoren.

Les mer »
Tusen takk og god jul

Tusen takk

Høytiden står for døren og vi ønsker å takke alle våre givere og støttespillere i 2022.

2022 var året hvor drømmen om en stiftelse gikk i oppfyllelse, og det motiverer oss til å gjøre en forskjell videre i 2023.

Les mer »