Main page  >>  News >>

Foredrag for håndballjenter

Styreleder Deborah Borgen holder foredrag for håndballjentene i Kolbotn il – J2008

En av oppgavene i stiftelsen er å styrke og løfte individet og realisere den enkeltes potensial gjennom verktøy og teknikker til selvhjelp. 

I går var styreleder Deborah Borgen invitert til å holde et foredrag for håndballjentene i Kolbotn IL – J2008, som en del av arbeidet med å forebygge og fremme god psykisk og mental helse.

Mekanismene i hjernen – «Det sitter mellom øra»

Som Deborah forklarte jentene betyr en god psykisk og mental helse, at vi er et godt sted i hodet vårt. Det mentale handler nettopp om hvordan vi håndterer tanker og følelser i en hverdag som er full av oppgaver hjemme, på skole og på trening.

Jentene kjente godt til uttrykket «det sitter mellom øra», og mellom øra sitter hodet og hjernen. Ved å lære noen av mekanismene i hjernen er det lettere å få orden på det som «sitter mellom øra».

Jentene i Kolbotn IL fulgte oppmerksomt med, når Deborah delte sin kunnskap og erfaring. Hun har jobbet med mental trening og for å fremme god psykisk helse i befolkningen i mer enn 30 år.
Jentene fulgte oppmerksomt med, når Deborah delte sin kunnskap og erfaring. Hun har jobbet med mental trening og for å fremme god psykisk helse i befolkningen i mer enn 30 år.

Teori: Forståelse skaper resultat

Oppsummert handlet foredraget om å forstå sammenhenger mellom følelser, tanker og handlinger. Det er kun gjennom forståelse vi kan skape endringer.

I første økt var det teori. Deborah forklarte hvordan vi fungerer som mennesker, hvordan vi jobber sammen som et felles team og hvordan vi kan løfte hverandre. Jentene fikk også en forståelse av hva det betyr å være mentalt sterk, og hvordan vi kan bruke vår indre dialog til smarte valg.

Det var forundring og smil som oppstod når de fikk se og teste hvordan tankene våre påvirker. De skjønte fort at det er viktig å passe på hva de tenker på før et skudd mot mål.

Praksis: Mental forberedelse og pep-talk

Etter pausen var det klart for å sette teori ut i praksis, ved å bruke SIM (Selv-ledet Imaginær Meditasjon) som et verktøy i hverdagen. De lærte om mentale forberedelser før trening og kamp, men som like gjerne kan brukes i skolearbeid eller på andre ting. I tillegg lærte de å styrke den indre dialogen, og ta en konstruktiv pep-talk med seg selv. Både for å styrke seg selv og finne motivasjon og glede.

Mental styrke ­– viktig for alle

Mental trening er ikke ukjent innen idrett. Allikevel er det ikke bare i forbindelse med idrett at det er smart å være mentalt sterk. Snarere tvert imot!  Vi har alle noe «mellom øra» som vi må lære å håndtere og bruke på en smart måte. Alle vinner på å være mentalt sterke og få hodet på lag. 

Vi ønsker jentene masse lykke til både på og utenfor banen!


Dette er et lite innblikk i vårt arbeid, og det er bare å ta kontakt med oss for foredrag, prosjekter eller samarbeid på annen måte.

Send artikkelen på e-post
Del på Facebook
Del på LinkedIn
Del på Twitter